Cyclus monitoring
Dit houdt in dat uw cyclus wordt gevolgd door middel van echografie en bloedonderzoeken om het moment van uw ovulatie te bepalen en seksuele gemeenschap te plannen.

Cyclus monitoring

Cyclusmonitoring is een veelgebruikte methode in ART om het tijdstip van de ovulatie te bepalen en zo de kans op conceptie te optimaliseren. Het houdt in dat uw menstruatiecyclus regelmatig wordt gevolgd door middel van echografie en bloedonderzoeken om de meest gunstige periode te bepalen om geslachtsgemeenschap te plannen.

Cyclusmonitoring kan worden uitgevoerd met of zonder hormonale stimulatie, afhankelijk van uw medische situatie en voorgeschiedenis. Het doel van hormonale stimulatie is het bevorderen van de ontwikkeling van follikels in de eierstokken, wat de kans op succesvolle bevruchting kan vergroten.

Regelmatige echografieën

Tijdens de cyclusmonitoring voeren we regelmatige echografieën uit om de groei van de follikels te volgen en de dikte van het endometrium te evalueren. We doen ook bloedonderzoeken om de hormoonspiegels in uw bloed te meten en de ovulatieperiode te bevestigen.

Het optimale moment

Eenmaal we de meest gunstige periode voor natuurlijke conceptie hebben bepaald, adviseren we u over het optimale moment om geslachtsgemeenschap te plannen. We luisteren naar uw behoeften en verwachtingen, en we begeleiden u gedurende uw hele cyclusmonitoring om uw kansen op conceptie te optimaliseren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om meer te weten te komen over cyclusmonitoring en de verschillende zorgopties afhankelijk van uw medische situatie. Wij zijn hier om u te helpen uw ouderschapsproject in de best mogelijke omstandigheden te realiseren.

Ga naar de inhoud