Intra-uteriene Inseminatie (IUI)
Na uw evaluatie kan IUI worden aangegeven. Dit houdt in dat uw cyclus wordt gevolgd door middel van echografie en bloedonderzoeken, met of zonder hormonale stimulatie, om het moment van uw ovulatie te bepalen en de intra-uteriene inseminatie te plannen. Op het moment van de ovulatie wordt een spermavoorbereiding met behulp van een katheter in de baarmoederholte geplaatst.

Intra-uteriene Inseminatie (IUI)

Na uw evaluatie kan een IUI worden aanbevolen.
Dit houdt in dat uw cyclus wordt gevolgd door middel van echografie en bloedonderzoeken, met of zonder hormonale stimulatie, om het moment van uw ovulatie te bepalen en de intra-uteriene inseminatie te plannen.
Op het moment van de ovulatie wordt een spermavoorbereiding met behulp van een katheter in de baarmoederholte geplaatst.

Intra-uteriene inseminatie (IUI) is een techniek van geassisteerde voortplanting die inhoudt dat sperma in de baarmoederholte wordt geplaatst op het moment van de ovulatie om de bevruchting te bevorderen. Deze techniek kan in bepaalde gevallen van onvruchtbaarheid aangewezen zijn, met name bij ovulatiestoornissen, lichte afwijkingen in de spermaparameters of onverklaarde onvruchtbaarheid.

Uw situatie evalueren

Voordat we overgaan tot een IUI, is een volledige medische evaluatie noodzakelijk om uw medische toestand te beoordelen en te bepalen of deze techniek geschikt is voor uw geval. Vervolgens wordt er een cyclusmonitoring opgezet, met of zonder hormonale stimulatie, om het moment van de ovulatie te bepalen en de inseminatie te plannen.

Tijdens de ovulatie

Intra-uteriene inseminatie wordt uitgevoerd op het moment van de ovulatie, meestal binnen 24 tot 36 uur na de detectie van de ovulatie. Een spermavoorbereiding wordt met behulp van een katheter in de baarmoederholte geplaatst, wat de kans op bevruchting vergroot.

Minimaal invasief

Intra-uteriene inseminatie is een minimaal invasieve techniek die poliklinisch wordt uitgevoerd. Na de inseminatie kunt u uw normale activiteiten hervatten. Twee weken na de inseminatie wordt een zwangerschapstest uitgevoerd om de zwangerschap te bevestigen of te ontkennen.

Tot uw dienst

We luisteren naar uw behoeften en verwachtingen, en we begeleiden u gedurende uw hele ART-traject om de techniek te vinden die het beste bij uw situatie past. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over intra-uteriene inseminatie en de verschillende zorgopties, afhankelijk van uw medische situatie.

Ga naar de inhoud