Embryo Transfer
Dit houdt in dat één of meer embryo's in de baarmoederholte worden geplaatst met behulp van een katheter.

Embryo Transfer

Embryotransfer is een cruciale stap in het proces van in-vitrofertilisatie. Na de bevruchting in het lab en de embryokweek wordt de transfer uitgevoerd met een dunne katheter die in de baarmoederholte wordt ingebracht. Het doel is om één of meer embryo’s in de baarmoeder over te brengen.

Wetgeving

Het aantal over te brengen embryo’s is in België beperkt om meervoudige zwangerschappen te voorkomen. Inderdaad, de gezondheid van de moeder en de baby’s loopt gevaar bij meervoudige zwangerschappen. Het aantal over te brengen embryo’s hangt af van de leeftijd van de patiënt en het aantal al gemaakte pogingen. Onze professionals zullen u alle nodige informatie geven tijdens het consult.

Niet-overgebrachte embryo’s

Embryo’s die niet worden overgebracht bij de eerste poging en die progressief en van goede kwaliteit zijn, kunnen worden ingevroren voor een latere transfer. Cryopreservatie van embryo’s biedt de mogelijkheid om in de toekomst een nieuwe poging te plannen, zonder opnieuw het proces van ovariële stimulatie en eicelrecuperatie te moeten ondergaan.

Ga naar de inhoud