Spermabank
Wanneer een donatie van geslachtscellen nodig is, bestaat er de anonieme donatie of de gerichte donatie (een bekende donor).

Spermabank

De spermabank is een oplossing voor koppels of alleenstaande vrouwen die behoefte hebben aan een donatie van geslachtscellen. Er zijn twee soorten donaties: anoniem of gericht (met een bekende donor).

Helaas kampt België met een tekort aan spermadonoren. Daarom werken we samen met buitenlandse spermabanken, voornamelijk in Denemarken. Er is echter ook een spermabank beschikbaar in het UZ Sint-Pieter in België.

Anonieme donor worden

Indien u anonieme donor wenst te worden, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat om een ​​afspraak te maken met een van onze artsen. Houd er rekening mee dat er verschillende medische onderzoeken nodig zijn om toestemming te krijgen om donor te worden.

Wij zijn ons ervan bewust dat het besluit om geslachtscellen te doneren een moeilijke keuze kan zijn, maar weet dat uw bijdrage veel koppels kan helpen hun droom om een kind te krijgen te verwezenlijken.

Ga naar de inhoud