In Vitro Fertilisatie (IVF)
In-vitrofertilisatie heeft als doel te reproduceren in een laboratorium wat er gebeurt in de eileiders. We zullen de eicellen die door de eierstokken worden geproduceerd verzamelen en ze direct in contact brengen met sperma in ons laboratorium. Het zo verkregen embryo of de embryo's worden teruggeplaatst in de baarmoeder. Hormonale stimulatie is noodzakelijk, de verschillende stadia worden tijdens de consultatie uitgelegd en u krijgt ook toegang tot onze virtuele informatiesessie.

In Vitro Fertilisatie (IVF)

In-vitrofertilisatie (IVF) is een techniek van geassisteerde voortplanting die in een laboratorium reproduceert wat normaal gesproken gebeurt in de eileiders, namelijk de ontmoeting tussen een eicel en een zaadcel om een embryo te vormen.

Hormonale Stimulatie

Het IVF-proces begint met hormonale stimulatie van de eierstokken om het aantal geproduceerde eicellen te verhogen. De eicellen worden vervolgens verzameld met behulp van een eierstokpunctie uitgevoerd onder echografische controle. Het sperma van de partner of van een donor wordt in het laboratorium voorbereid om vervolgens direct in contact te worden gebracht met de eicellen in een kweekschaaltje.

Selectie

Na de bevruchting worden de verkregen embryo’s enkele dagen in cultuur gevolgd. Het embryo of de embryo’s van de hoogste kwaliteit worden dan geselecteerd om in de baarmoeder van de vrouw te worden overgebracht, hetzij in dezelfde cyclus (verse embryo(‘s)) of in een latere cyclus (bevroren embryo(‘s)).

Embryo Transfer

De embryotransfer is een eenvoudige en pijnloze stap die vaginaal wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om te benadrukken dat het aantal over te brengen embryo’s afhankelijk is van de leeftijd van de vrouw en haar medische geschiedenis. Over het algemeen brengen we één of twee embryo’s over, om de kans op succes te maximaliseren en tegelijkertijd de risico’s van een meerlingzwangerschap te beperken.

Zwangerschapstest

Na de overdracht kunt u uw normale dagelijkse activiteiten hervatten. Ongeveer twee weken na de overdracht wordt een zwangerschapstest uitgevoerd om de zwangerschap te bevestigen of te ontkennen.

Tot uw dienst

Wij bieden gepersonaliseerde zorg afgestemd op elke situatie. Voordat we overgaan tot IVF, is een volledige medische evaluatie noodzakelijk om uw medische toestand te beoordelen en te bepalen of deze techniek geschikt is voor uw geval. We begeleiden u gedurende uw hele ART-traject om elke stap van het proces uit te leggen en al uw vragen te beantwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over IVF en de verschillende zorgopties, afhankelijk van uw medische situatie.

Ga naar de inhoud